Kijk eens aan! De Staatsloterij, tegenwoordig bekend onder de naam “De Nederlandse Loterij“, is gevoelig voor chantage.

Een man uit Arnhem heeft zich vriendelijk doch dwingend begeven naar het hoofdkantoor van de Staatsloterij, met de melding dat hij het niet kies vond dat de loterij ook niet verkochte loten liet meespelen in een trekking. De winkansen voor spelers van de Staatsloterij worden hierdoor een stuk kleiner. Dat vond de rechter overigens ook.

BETALEN!

Waarschijnlijk voelde de man in kwestie zich gesterkt door deze uitspraak, want zijn manier van communiceren was blijkbaar reden om zonder pardon de beste man een “schadevergoeding” van 4.250,- euro te betalen, zonder tussenkomst van een rechter. Of, zoals de Staatsloterij het liever communiceert:

Wij vinden niet dat deze meneer gelijk had, maar we hebben geen zin in verdere procedures met hem. Wat ons betreft schept het geen precedent omdat dit een bijzondere zaak was

Ho, wacht. Je zit op een zak geld van hier tot Tokyo, je hebt een juridisch team zo groot als half Rotterdam en toch betaal je een schikking aan een enkel individu, terwijl je het niet eens bent met de beste man en die uitbetaling schept wat jou betreft geen precedent omdat het een “bijzondere” zaak was.

“Onderhandelen”

Wij vinden het ook een bijzondere zaak. Zo bijzonder dat we een voorstelling zijn gaan maken van hoe deze onderhandelingen gegaan zijn. Hieronder speciaal voor de beeldvorming een aantal “onderhandelings-suggesties”. Mochten jullie zelf ook een idee hebben, laat dat dan even weten in de reacties.

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Man doet Staatsloterij een aanbod dat ze niet kunnen weigeren"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)

Misschien heeft ie wel ‘alsjeblieft’ gezegd…