Zojuist werd bekend dat Brendan Dassey, de neef van Steven Avery die veroordeeld werd voor medeplichtigheid aan de moord op Teresa Halbach, mogelijk vrijkomt. Een rechter heeft het vonnis waarin hij veroordeeld werd vernietigd.

Het OM van Milwaukee heeft 90 dagen om opnieuw in te zetten op vervolging. Gebeurt dit niet, dan wordt Brendan, die veroordeeld werd in verband met de moord in 2005, vrijgelaten. De moordzaak kreeg internationale bekendheid door de documentaireserie Making a Murderer.

De rechter oordeelt dat de grondrechten van Brendan Dassey flink geschonden zijn in de verhoren waaraan hij onderworpen is:

De onderzoekers claimden herhaaldelijk dat ze al wisten wat er gebeurd was op 31 oktober en verzekerden Dassey dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Deze herhaaldelijke valse beloften, samen met alle relevante factoren, met name Dassey’s leeftijd, intellectuele beperkingen en het ontbreken van een ondersteunende meerderjarige, zorgen ervoor dat zijn bekentenis onvrijwillig is zoals bedoeld in het vijfde en veertiende amendement van de grondwet.

No shit, Sherlock.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "Making a Murderer’s Brendan Dassey komt mogelijk vrij"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
wout

Prachtig, hoe zo’n documentaire iedereen aan de kant van een sadistische moordenaar krijgt. Tijd dat ze eens zo’n stukkie over Dutroux gaan doen.

Hoofdmeester

Ja, want feiten be damned en tunnelvisie heerst!

wout

Nee, je kunt je beter aan het handje laten nemen door programmamakers die willen scoren.

Doggy Biscuit

Anders Behring Breivik zijn ook woorden in de mond gelegd tijdens het verhoor. Hij was louter een vogelaar op zoek naar de zeldzame zwartstaart wulp op Utøya. Het is allemaal een groot samenzweersel