Wat te doen met de romp van een oud vliegtuig? Meestal worden ze in stukken gehakt om te recyclen, behalve de cockpit, daar wordt in veel gevallen een flight simulator van gebouwd.

Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een intens hard heersende licht en geluidinstallatie van maken. Zoals Playmodes Studio heeft gedaan. Samen met kunstenaar Eduardo Cajal hebben ze namelijk de romp van een oude Douglas DC-9 omgetoverd tot een waar licht- en geluidspektakel dat inmiddels al op meerdere festivals in Europa te zien is geweest.

Through the creation of visual and sound sequences that suggest the idea of interstellar travel, we make the audience fly to outer space in an intense six-minute trip, from departure and takeoff  to the sighting of comets, planets, galaxies, crossing nebulae and visiting alien worlds, until finally returning safe to earth

Inderdaad, dat zou zo maar van ArtyBollocks vandaan kunnen komen, maar in dit geval dekt de beschrijving redelijk de lading. Hoe dan? Check hieronder. Maar is het Kunst? Ja, wat mij betreft wel!

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Maar is het Kunst: Star Gate"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Vilmer Ramone

hoei! Prima te doen met een heule grote tropische sigaret en 10 anti epilepsie pillen

grotesnor

Epileptic Tube lijkt me ook een betere naam dan Star Gate.

Bismarck

Zou een aardige disco kunnen zijn.