De door geweld (en 5 miljard dollar steun) aan de macht gekomen Junta in Kiev zet opnieuw het leger in tegen separatisten in het oosten van het land. Nadat eerder soldaten geen zin hadden om tegen de burgers te vechten zijn er nu bij militaire operaties vijf separatisten gedood. Moskou waarschuwt voor een “firm response” terwijl in de Zwarte Zee door Rusland en de NAVO met maritieme spierballen wordt gerold. De VS stuurt soldaten van het 173rd Airborne Brigade Combat Team naar Polen en de Baltische Staten om te laten zien dat ze er echt alles aan doen om het conflict te de-escaleren. Alles wijst op burgeroorlog, maar hoe ziet een boerenfamilie uit het pro-Russische Donjetsk-gebied de toekomst voor zich?

Reaguur dan!

26 reaguursels op "Lente in Oekraine"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo

“De door geweld (en X miljard aan steun ) aan de macht gekomen Junta in Y zet opnieuw het leger in tegen Z.” is overigens een zin waar je iedere willekeurige post mee kunt beginnen.
Voor X,Y en Z kun je dan je favoriete tegenstandercurrency, verweggistan en slachtoffer neerplempen.
Vervolgens hoef je alleen nog maar een aantal eenzijdige kreten te slaken en bij te replies je vingers in je oren te stoppen, je ogen te sluiten en een zoemend geluid te produceren tot het voorbij is.

horrorneefje

Een Junta is volgens mij een militaire dictatuur. Daarvan is geen sprake in Ukraïne. Wellicht is dat door jouw gekleurde bril anders.

Door geweld aan de macht gekomen: de vorige ‘Junta’ zoals jij dat noemt, bleef door geweld in het zadel. Je moet toch wat…?

Over troepen sturen naar Polen: tja, ook in dat geval: je moet toch wat hè, als NAVO bondgenoot? Polen maakt zich, terecht, zorgen. Ik ben van mening dat Putin nog veel minder z’n best doet de boel te de-escaleren.

Ga ik zo even je filmpje kijken.

Hendrik ten Zuyden

Trouwens xaderp, mag jij nog wel op de internets komen nu je grote opperhoofd heeft gezegd dat het een CIA project is?

Of is AP nu ook al pro-westerse propaganda?

Bismarck

Als dat Xaderp niet weer eens is met een stukje vol onbewezen kreten. Heb jij een printje van de banktransfer van die 5 miljard die aan de “junta” (echt, gaan we nu al letterlijk Putin’s jargon overnemen op de retecools?!?)?

Is het niet een beetje eenzijdig om het te hebben over wat symbolische troepen (600 soldaten) in Polen en de Baltische staten, terwijl Rusland met tienduizenden “op oefening” gaat aan de Oekraïense grens?

Verder leuk verhaaltje van die boerenfamilie, maar als je eerst de FSB aangevuld met wat lokale querulanten alle politiebureaus laat bezetten, moet je vervolgens niet gaan huilen dat de overheid geen orde kan houden. Trap dan die “burgers” (nog zo’n stukje Putin-jargon voor de met Kalasjnikovs en andere automatische geweren bewapende bezetters van de overheidsgebouwen in oostelijk Oekraïne) eruit, zodat de politie zijn werk weer kan doen. Maar nee, dat mag dan weer niet van Xaderp.

horrorneefje

Test test, effe kijken of ik weer mag reageren!

horrorneefje

Hm, geen idee waar het aan lag, maar eerder kwam er niet één reactie door. Nah ja…

@Xaderp: het is géén junta. Klopt gewoon niet met de definitie. En wat betreft die troepen in Polen: wel eens van het NAVO bondgenootschap gehoord? Echt…

horrorneefje

Dat het aan alle kanten een onfris propagandistisch circus is, en dat die nieuwe regering ook (naar corruptie en machtsmisbruik) stinkt, ben ik overigens zonder meer met je eens. En nu dat filmpke even kijken.

horrorneefje

Dus als de boel uit de klauw giert in Syrië, of, stel, Iran valt Irak aan, dan mag je geen extra mensen en hardware naar Turkije sturen, NATO zijnde, want dat is een provocatie?

Rusland bedreigt een (deel van een) land dat aan vier lidstaten grenst. Is niet het hele idee van zo’n alliantie dat je voorkomt dat je leden worden aangevallen? Niet zo’n raar idee dus om je spierballen te laten zien.

Bismarck

@Xaderp: Niet opgelet de afgelopen weken? Het VK trekt de kaart Putin, want geld in de City (echt jongen, je complotdenken valt me zwaar tegen!). Verder leuk geprobeerd, dat in scene gezet. Probeer je te ontkennen dat het duidelijk militairen waren, die daar in Slavyansk dat politiebureau gingen bezetten? En je bent echt van de pot gerukt als je blijft spreken van demonstranten, waar gewoon sprake is van gerichte bezettingen van alle politiebureaus en andere overheidsgebouwen, in alle gevallen door mannen bewapend met kalashnikovs (moet ik je echt alle andere beelden ook nog een keer linken?).