Vandaag is het tijd voor de allerlaatste editie van Terrabites. Eindelijk! We gaan lariekoek maken. Gaaf! Politici, religekkies en andere fanatici kunnen dit recept natuurlijk dromen, maar voor normale mensen zoals jij en ik is een overzichtelijke bereidingswijze misschien wel handig om te hebben.

Lariekoek kan van pas komen als je ongefundeerde bullshit tegen een goeie prijs wilt verkopen. Aan de slag!

Benodigdheden (voor puike lariekoek)

  • een ongezouten mening
  • enkele belachelijke principes
  • niet-steekhoudende argumenten
  • een snufje eigenwijsheid

Voorbereidingen

Verwarm je oven voor op 1400 graden. Als je oven niet zo warm kan worden, zet hem dan op de hoogste temperatuur die mogelijk is. Lariekoek kan bij licht ontvlambare mensen voor stoom uit hun oren zorgen, dus leg ook een natte handdoek en de after sun klaar. Zorg ervoor dat je je belachelijke principes in de koeling hebt voordat je begint en leg een stukje bakpapier op je bakplaat.

Bereiding

Combineer je ongezouten mening met alle niet-steekhoudende argumenten die je maar in de wijde omtrek kunt vinden. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat voor niet-steekhoudende argumenten het zijn. Hoe minder steekhoudend, hoe beter, zouden we eigenlijk willen zeggen. Des te beter wordt je lariekoek! Het liefst pak je argumenten die tot op het bot onderuit te halen zijn met logisch redeneren of common sense. Vergeet niet halverwege je belachelijke principes uit de koeling te halen en even op kamertemperatuur te laten komen. Die zijn erg belangrijk als je je lariekoek straks ook daadwerkelijk wilt gaan verkopen.

Als je alle ingrediënten gemengd hebt in een groene kliko, waar de restjes van het avondeten van eergisteren nog een beetje in liggen te stinken, smeer je het restant uit over het bakpapier. Als de oven op temperatuur is, schuif je de bakplaat in de oven en je bakt je lariekoek in een minuut of veertien gaar en bruin. Succes!

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTVerzin Een Onderschrift 27-06-2017
VOLGENDE HEERSPOSTEen Nederlands stuk water vol regels
Terra Incognito is een shapeshifter. In een zombie-apocalypse zou ze eruitzien als just another zombie en dus veilig door de snarlende massa kunnen lopen. ImportFriezin, schrijfster, dertiger en het token wijf in de bunker. Mocht je ooit haar ware gedaante zien; ze schijnt te reageren op "Hey, Terra!".

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Laatste Terrabite: Lariekoek"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
ThE_ED

Titelfoto: archieffoto van een straatpizza?

Monade

Nee, kletskoppen, denk ik.

larie= klets

Mike de M

Wat is dit voor een enorm tyfusstuk? Ik heb dingen van mijn debiele broertje gelezen die nog meer hout sneden. Is dit ook de laatste keer op Retecool? Ik mag het vurig hopen.