Willem-Alexander, Koning der Nederlanden, heeft bekend gemaakt dat het vriendje van Amalia is aangesteld als Persoonlijk Adviseur Jeugdzaken. De 14-jarige Roderick-George van Wiendelaete gaat de hofhouding bijpraten wat de jeugd van anno nu helemaal achterlijk kapot stuk vindt.

De benoeming van Van Wiendelaete is opmerkelijk omdat hij momenteel de troonopvolgster mag bepotelen, maar kan zonder goedkeuring van het Parlement plaats vinden. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, zal de jonge adviseur niet betaald worden voor zijn diensten.
Of zo het gevaar van Nepotisme niet om de hoek komt kijken antwoordde de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd: “Het is hier godverdomme geen democratie.” Inmiddels is er een tweet van het Koninklijk Huis over de benoeming:

Reaguur dan!

8 reaguursels op "Koning maakt vriendje Amalia adviseur"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Monade

Hmmm, I love the smelll of nepnews in the morning. Smells like trolling.

Ds. Ploppo

Lach maar… manneke Trump komt er gewoon mee weg. Zoals alle kleuters kijkt hij hoe ver hij kan gaan. Zolang niemand hem stopt is de sky de limit.
Ik denk verder dat Trump gewoon te koop is. De mans vermogen is gekelderd van pakweg 8 naar een schamele 1,5 miljard.
Hoeveel denkt hij de volgende jaren erbij te kunnen harken, misbruik makend van zijn positie? een miljard of 10?
Als je hem nu het dubbele biedt kun je 4 jaar lang de grootste economie ter wereld aansturen.
Lijkt met een schijntje.
Maar misschien heeft hij al een beter bod binnen. Zou zomaar kunnen.

Monade

Lach maar… manneke Trump komt er gewoon mee weg.
Tja, dit is blijkbaar een oud probleem in de USA maar begrensd toegestaan, en manneke Trump’s schoonzoon en z’n dochter trekken de consequenties. Dan moet je niet nu al lopen miepen.

Held van dom-links John F. Kennedy zette in 1961 zijn broer Robert op de post van Minister van Justitie. En Bill Clinton gaf zijn vrouw Hitlery ook een adviseursbaantje in 1993. Staat in ook het artikel, scheelt me weer een link.

/Nepnieuws dus.

Mohammed Said al Sahaf

Zolang hier de bestuursvoorzitter van ’s lands grootste zorgverzekeraar als fractieleider in de senaat mee mag stemmen over zaken als vrije artsenkeuze moesten we misschien maar niet miepen over anderen.

Monade

Of de huidige minister van Tabakszaken Edith Schippers en haar man. Maar ff serieus: ga pas lopen zeiken als Trump echt aanleiding geeft tot zeiken. Tot dan is het gewoon bangmakerij en hypocrisie.

Mohammed Said al Sahaf

Een gouden douche voor je woordkeuze : )

Mohammed Said al Sahaf

Dit is trouwens ook een aardige eye-opener. Let ook op de fraaie term ‘Schijn van belangenverstrengeling’. Elders zouden we dat gewoon corruptie noemen maar hé, als het beestje maar een naam heeft.

https://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/24/dubbele-petten-zijn-in-brussel-heel-gewoon-1551558-a646777

MadDieu

In dit artikel worden alleen Europese bedrijven aangehaald bij het lijstje Europarlementariërs. Van Guy Verhofstadt is bekent dat hij commissariaten heeft in de Amerikaanse en Canadese olie-industrie. (denk: schaliegas en Guy’s paradepaardjes TTIP en CETA met arbitragehoven voor zijn het bedrijfsleven. ) Er wordt zelfs beweert dat hij het grootste deel van zijn inkomen krijgt uit Amerikaanse commissariaten.