Het zal dit jaar niet mee vallen om nog een goedkope bestemming te kiezen voor je welverdiende vakantie. In allemachtig prachtig Tunesië, waar je bij aankoop van twee blikken kippensoep gratis 8 dagen all-inclusive kon verblijven, word je van je ligstoel geschoten. Bij ‘My Friend!’ in Egypte, waar je je voor een vuistvol euro’s kon laten vollopen, ben je ook al niet meer welkom. En we gaan pas weer naar Griekenland als ze betaald hebben.

Laten we eens kijken naar de opties voor je vakantie.

Turkije maar even overslaan

Het reisadvies naar Turkije staat al een poosje onder druk. Met dank aan Dictatürk zou je zomaar na een lollig bedoelde opmerking tegen de receptioniste van je 14 sterren hotel de rest van je leven (die dan ook gelukkig niet zo lang meer duurt) Alanya van een hele andere kant kunnen bekijken. Het loopt door alle ontwikkelingen dan ook niet echt storm bij Cor en Don. En dan rijst natuurlijk gelijk de vraag: Waar moet je als rechtgeaarde SBS-kijker dan wèl naartoe op vakantie?

Optie 1: Spanje

Good old Spanje. Waar je op zuip-safari in Lloret da Mar op je 18e je maagdelijkheid verloor. Het land waar ze alles mañana voor je doen, heeft de bui al zien hangen. Vooral op Tenerife zijn ze overal extra etages op de flats aan het bouwen om de stroom toeristen straks weg te kunnen stouwen, mits die veilig landen natuurlijk. Reisbureaus struikelen op dit moment over elkaar heen om je de beste aanbieding te doen.

Bijlmer aan zee

Optie 2: Portugal

Ook de Algarven zullen oranje gaan kleuren. De Algarven waren van oudsher het terrein van de middenklasse maar is in verval geraakt door de opkomst van het glamperen. Hun kinderen zitten veel liever 8 uur in de file op de Route du Soleil naar hun telefoon te staren dan dat ze voor de zoveelste keer gevisiteerd worden door een dikke zweterige douanier op vliegveld Faro. Albufeira zal nooit meer hetzelfde worden nu de prijzen ook daar zeer gunstig aan het worden zijn.

Alles beter dan een vinger in je reet.

Optie 3: Italië

Ook Italië wordt als veilige bestemming aangegeven. Dat wil zeggen dat je niet bang hoeft te zijn voor een aanslag. Wel moet je je vrouw en je dochters goed in de gaten houden. Ook hier kun je zalig glampen volgens D-reizen. Brandde je in Zuid Frankrijk je tent al uit? Hold my beer zeggen ze dan in Toscane.

Welkom in Rome, het Venetië van Italië

Optie 4: thuisblijven

Thuisblijven is wellicht nog wel de beste optie. Geen kilometers file, geen huilende kinderen tijdens de vlucht. Geen handtastelijke Zuid-Europese haantjes of norse Fransen. Gewoon lekker op Playa Balconia of glampen op camping ‘Le Petit arrière-cour’. De kinderen hebben Wifi dus die hoor je niet. Altijd schone toiletten, geen rijen bij het eten en ’s morgens alvast ongegeneerd je handdoek op je ligstoel leggen. En met al het geld dat je er mee uitspaart kun je iedere dag een OMGWTFBBQ vieren. Heerlijk.

 

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTAdidas feliciteert overlevenden van de Boston Marathon
VOLGENDE HEERSPOSTHeerst! Puur muzikaal talent met PVC-buizen
Frodooh heeft jarenlang leuke bijdragen geschreven voor Retecool. Hij heeft redactieleden naar de Ardennen en BBQ's vervoerd en ze met hun dronken kop weer veilig thuis afgezet en is nog steeds aan het afbetalen dankzij een 'slimme financiële tip' van Flepzor de belasting koning. Frodooh flikkerde in 2017 in een zware depressie en daar waren ze niet blij mee op de redactie. Daarom hebben ze hem zonder pardon uit de redactie geschopt zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Retecool is Slegts für Lolbroeken tenslotte. Bedankt voor al die fijne jaren jongens!

Reaguur dan!

10 reaguursels op "Kijken, kijken, niet komen"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo

Of …optie 5, Het pittoreske Luxemburg.
Net effe beter weer dan in NL (want geen wind) en echte bergen!
Kost je slechts 14 liter benzine en die is er zo goeikoop dat je de reis met tanken al terugverdient (wees slim; neem een extra jerrycannetje mee).
Drank maken we zelf en kost een drol.
En voor de rokers… jezelf doodpaffen voor weinig kan hier nog.
Kanoën, met de kinderen op mini-stoom-spoor avontuur door de mijnen, kabelbanen, of gewoon spareribs kluiven op de camping (waar ze perfect Nederlands spreken). Een soort België, maar dan zonder kinderlokkers.
Alles kan er, maar mocht je toch plots geen zin meer hebben; de grens is nooit ver weg.

Bobbie rotkop

Luxemburg? Dan kan je net zo goed naar Maastricht gaan? Iets duurder, iets minder bergen, iets minder gezellig en pittoresk, iets minder alles eigenlijk.

Monade

Limburg is minder Luxemburg, maar ook minder Friesland, en dat vind ik een pluspunt.

Ds. Ploppo

Je zegt het zelf al. Alleen maar pluspunten! En dan heb ik nog niet eens over het lokale spraakje gehad, waar je als Hollander prima mee overweg kan. Het is goed te verstaan maar als wat ze zeggen je niet bevalt kun je gewoon doen of je er niks van begrijpt. Vinden ze niet erg. Een Luxemburger wordt nooit boos. Ze rijden je misschien met hun grote SUVs overhoop, maar altijd met een glimlach. Zo rollen ze hier.

Monade

Alleen jammer dat Luxemburg weinig meer is dan een camping en een plaatselijke dorpskroeg, dus met 14 caravans is Luxemburg vol.

Terra Incognito

Zoekplaatjuuuuh! Zoek: een wit petje, een blauw petje en een grijs petje. Zoek dan: een dubbel bikinitopje (weird), hanguiers die richting oksels wijzen en een bikinitopje met een blauw vlakje erop. Zoek tot slot: een blauw zonnetje, anorexiaschouderbladen, en twee Coca Colaparasols.

rubbw, professionele onruststokert
rubbw, professionele onruststokert

Ik mis de beste reistip nog, Kroatie!

Guy

Naar Tenerife, een veelzijdige bestemming, waar je in lokale restaurants heerlijk en goedkoop kan eten 🙂
Een fiesta meepikken is een must, lees hier:
http://www.tenerifevakantie.com
Veel plezier,
Guy

Roel Zwaar

Duitsland. Beter, uitgebreider en goedkoper eten dan in Nederland. Beter Bier, naar keuze bergen, platteland of heuvels en vanaf de grens met Emmerich in drie minuten te rijden.

Supertrips

Er zijn nog veel meer mooie glampingvakanties in Europa! Lees meer: https://supertrips.nl/glamping/