Elk jaar weer, elk jaar is het weer hetzelfde liedje zo rond de herfst. De dagen worden korter en vrijwel alle bomen verliezen hun blaadjes. Gevolg: Blaadjes op de rails en blinde paniek bij ProRail en de NS want blaadjes op de rails en treinen zijn blijkbaar geen fijn huwelijk.

Hoe anders is het in Canada. Daar hebben ze niet alleen last van vallend loof op de rails, maar ook van een meter of wat sneeuw, gelardeerd met omgevallen bomen (ja, nee, geen blaadjes, geen takken, maar bomen) na een flinke sneeuwstorm in de Canadese provincie British Columbia. Gewoon een kwestie van niet janken en doorrammen. Ruitenwissers aan en gas op die lollie! Let ook op het commentaar van de heren machinisten zodra er weer eens een flinke boom op de rails ligt.

Overigens is er voor Nederland ook hoop hoor. De TU Delft werkt al eventjes aan een Star Wars Autumn Leaves Defense System.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "Kijk deze video als je weer eens vertraging hebt wegens blaadjes op de rails"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Monade

gelardeerd met omgevallen bomenelanden
ST IFTFY

Maar even ter verdediging van de NS: in het Canada buiten Vancouver hebben ze niet een tot op de minuut doodgeoptimaliseerde dienstregeling met een budget van een handvol lollies.

/ Winnipeg is a frozen shithole, the rest of Canada a frozen dump.

MadDieu

En elke 3 kilometer een station, als je de stoptrein nodig hebt.
Probeer met blank staal op vettig (bladsmurrie, sneeuw) blank staal eens snelheid te maken en weer op tijd te remmen. (PS. vertraging betekent congestie rond het knooppunt.)

Bismarck

Ja is leuk, tot de trein een keertje van de rails gaat. Gebeurt in Canada toch al gauw 600-800 keer per jaar.

Ds. Ploppo

Deze heeft nu toch ook vertraging hoor…