computerfailU en ik weten het eigenlijk al jaren, MAAR HET IS OM TE JANKEN! “Wat dan?” Hoor ik u vragen. Nou, het falende IT-beleid van de overheid kost ons MILJARDEN EURO’S PER JAAR! MILJARDEN! PER! JAAR! Tussen de vier tot vijf miljard per jaar om exact te zijn: “…Vooral met de grote technologieprojecten gaat het mis. Van die projecten – vanaf een budget van 7,5 miljoen euro – slaagt maar 7 procent…” 7 PROCENT! Laat dat even op je inwerken. 7 procent van alle grote projecten slaagt. De rest is WEGGEGOOID GELD! Van alle projecten bij elkaar is slechts 30 procent succesvol. Mijn excuses dat ik deze post in een totale WHARRGARBL-staat in elkaar zit te rammen. Maar jaar in jaar uit bezuinigingen op onderwijs en zorg, terwijl er PER! JAAR! Vier tot vijf miljard euro gewoon wordt weggegooid. Uitgegeven aan consultants van grote logge IT-bedrijven die het belangrijker vinden om te factureren dan om een werkend product af te leveren. Terwijl de controlerende ambtenaar kan falen tot hij een ons weegt, maar niet ter verantwoording wordt geroepen. Echt, ik ga de rest van de middag in een hoekje zitten huilen.

Reaguur dan!

10 reaguursels op "Je verwacht het niet"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
xaderp.

Het houdt die arme IT-ers van de straat…

Ome Mc

Hebben ze ook onderzocht hoeveel procent in eerste instantie zinnig is?

JayJay

Heb altijd sterk t idee dat dit komt omdat er onvoldoende scope bij dit soort projecten is. “We willen iets dat X oplost”, maar gaande het proces moet er ook nog Y en Z meegenomen worden en een feature voor A, B en C aan toe worden gevoegd… Maar het is wel in en in triest.

Der Webmeister

Volgens mij gaat het meer van “we hebben hier oplossing X. Nu nog even de problemen erbij zoeken die het gaat oplossen”

Roel Zwaar

Het is ook vreselijk ingewikkeld. Je moet op Start klikken om af te sluiten. Geef ze nou even de tijd, die gasten zitten net te wennen aan hun (verlengde) Zinloos XP.

crisiswhatcrisis - Management By Oprisping
crisiswhatcrisis - Management By Oprisping

Eén woord voor je: Prutsers.
Lees hun “requirements” voor contractors en je weet waarom.

Charlietoffert

http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/commissies/tcict/casus_tc_ict.jsp#TitleLink1 Als je kijkt naar de doorlooptijden van de ICT Projecten van elk wel 10 jaar is het wel bizar dat dan nog steeds veel ICT projecten nog niet eens de eindstreep halen. Overigens doen veel grote bedrijven het niet beter. In echt groot project in de telecom of Philips is ook zo 5 jaar. Maar de kosten en uitloop is dus 2x zo groot. Laat me raden.. politiek? verkiezingen? interne ruzies? ow voor een top beloning mogen ze me per direct inhuren hoor.

Wtrdk

Zo ongeveer…

Charlietoffert

Overigens op de jijbuisen terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=o0dmGHTsl9s

Rennab

Bits moeten rollen.