Het valt natuurlijk niet mee, zo’n baan als blanke politieagent in de Verenigde Staten van Allesisracisme. Je kan het namelijk sowieso nooit goed doen.

Neem nou de agent in het filmpje dat we hieronder gaan posten. Die doet gewoon z’n werk en is op zoek naar een neger voor wie hij een arrestatiebevel heeft. Dus vraagt hij de eerste neger die hij tegenkomt om zijn naam. De neger antwoordt, een beetje vertwijfeld, ‘Patrick’. Dat is niet de naam die op het bevel staat, maar je weet het maar nooit. Voor de zekerheid kan je hem maar beter aanhouden en je daarna een slag in de rondte liegen over de reden voor die aanhouding… Nuja, het filmpje spreekt ook eigenlijk wel voor zich:

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTLATEN WE MARK VERSTEEGEN VERBIEDEN
VOLGENDE HEERSPOSTBREKEND: STAATSGREEP IN TURKIJE
Mc doet er niet aan mee, maar gewoon wat hij zelf wil. Heeft chronisch mening, blank, man, hetero. Begint vaak spontaan vanuit het niets te zingen. Heeft alle grappen over de bard uit Asterix & Obelix nou wel gehoord.

Reaguur dan!

4 reaguursels op "Je lijkt op een neger, dus is dit arrestatiebevel voor jou"

Laat weten wanneer
avatar
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Weirdoinventor

Ja, moet je ook maar niet op een neger lijken hè? Lijkt me duidelijk.

Ik lijk zelf bijvoorbeeld nooit op een neger, en dat werkt prima.

wout

Ik zie blanke agenten lomp doen tegen een niet meewerkende neger. Machtsmisbruik, disproportioneel geweld, persoonsverwisseling, dat is niet fraai. Maar hoe is dit racisme? Daarvoor moet je toch echt in het bolletje van de agenten kijken hoor.