Nu blijkt dus dat de NSA niet alleen al minstens een jaar of twee op de hoogte was van het beveiligingslek Heartbleed, ze hebben er zelf gebruik van gemaakt om (nog meer) inlichtingen te verzamelen. Of U en ik ook een dossier hebben bij de NSA, komen we waarschijnlijk nooit te weten, want zelfs Angela Merkel werd inzage in haar dossier geweigerd. Niet zo vreemd dus dat er aan deze zijde van de oceaan plannen worden gemaakt voor een soort van Europees Intranet, waar de Amerikanen met hun grijpgrage vingers niet bij zouden moeten kunnen komen. Daar zijn de overburen niet blij mee en dat zullen ze laten weten ook. Zo’n netwerk zou namelijk wel eens handelsverdragen kunnen schenden wegens het uitsluiten of zelfs discrimeren van Amerikaanse bedrijven, die absoluut zeker positief nooit geprofiteerd hebben van clandestien verkregen informatie van de NSA. Nu maar hopen dat de EU een keertje ballen heeft en daadkracht toont, ook al heb ik daar sedert lang weinig vertrouwen meer in.

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTMini Masters Midget Golf.
VOLGENDE HEERSPOSTRC Late Night Music – Kula Shaker – Govinda
@ReteFriscool. Wordt ook wel Idi Admin genoemd. Goede vriend van LMAO ZEDONG. Is vaak te vinden op plekken waar de normale mens zich niet vertoont, ook op het internet. Heeft zich de RvdD toegeëigend en houdt hier angstvallig aan vast. Huisgenoot van Ozzy, de meest heersende wezel aan deze kant van Alpha Centauri.

Reaguur dan!

7 reaguursels op "Ja maar, dat mag helemaal niet!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
loperover

Lukt het met debuggen? ….oops :p

@1nsula

En dan hebben we het nog niet gehad over de andere backdoors die op NSA aandringen in div software zijn ingebouwd (Hallo Microsoft. Hoi Apple.) en waar de bedrijven in kwestie niets over mogen zeggen.

teringbibber

Wel aardig Xaderperig, Fris! Ik denk dat je met een gewone bitcounter op je RJ45 toch wel kunt bijhouden of er data verstuurd of ontvangen wordt zonder je medeweten? Of denk je dat er tussen de bitjes door nog andere onzichtbare batjes, betjes of buttjes verstuurd worden waarvan wij geen weet hebben??

xaderp.

Noemde iemand mijn naam? Hoi!

But the story gets stranger still. Ruiu posited another theory that sounds like something from the screenplay of a post-apocalyptic movie: "badBIOS," as Ruiu dubbed the malware, has the ability to use high-frequency transmissions passed between computer speakers and microphones to bridge airgaps.

Alpha Kenny Wun
Meneer van Dale

Da’s toch nie normaal?!
Da’s abnormaal!
Da’s niet te geleuveh!
Dat kan toch niet door de beugel!

Weirdoinventor

Briljant onderschrift bij de foto bij dat artikel:
A man types on a computer keyboard in Warsaw in this February 28, 2013 illustration file picture.