Arme arme vluchtelingen. Kom je na een lange tocht eindelijk in het beloofde land aan, staat er een roedel “bekende Nederlanders” een cover bij elkaar te kwelen om je welkom te heten.

En niet alleen arme arme vluchtelingen. Wat dacht je van Thé Lau? De beste man is nog geen jaar dood en ter meerdere glorie van henzelf gaat tout bekend Nederland er schaamteloos met één van zijn hits vandoor. Claudia de Breij namelijk weet zeker dat dit dé zomerhit van 2016 gaat worden:

Hier kan niemand iets tegenin brengen. Een mooi doel en een perfect nummer. Want iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen

Daarbij wordt er ook nog eens een aardig stukje aan etnische profilering naar demense toe gedaan in de tekst van het nummer van The Scene. Maar ja, alles ter meerdere glorie van deelnemende BN-ers om geld op te halen voor vluchtelingenwerk. Bert Brussen heeft de tekst op TPO eventjes haarfijn ontrafeld. Het wachten is op de eerste aangiftes door vluchtelingen wegens discriminatie. Wij gaan even zachtjes in onze mond overgeven.

We hebben Carice van Houten ook om een reactie gevraagd:

1

Reaguur dan!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
wout Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
wout
wout

Een kind onderrr de evenaarrr,
wordt laterrr vast een bedelaarrr

Ik liet laatst een scheet in ’t openbaar, als protest tegen de slechte luchtkwaliteit in veel steden buiten het rijke Westen. Kostte me niks, kreeg er niks voor, maar ik heb vast wel wat mensen aan het denken gezet. Is het dan zo verkeerd dat ik me daar goed over voel?