Ach ja, Jacqueline Govaert en Krezip. Het begon zo mooi, de grote doorbraak in 2000 op het toen nog heersende Pinkpop, nummer eens in de hitparade, twee platina albums, successen in het buitenland, een bijnaam op de ercees (de Zingende Uier)…

… en toen groeiden de meisjes en jongens groot. Kinderen werden uitgepoept, er volgden wisselingen in de bezetting en richtingloos gefladder in muzikale richtingen. Tenslotte termineerde Jacq Krezip in 2009 en ging ze solo. Er volgde nog een tweede werkje Songs to Soothe, maar niemand wilde het meer horen en daarna werd het stil.

Sweet Goodbyes
Sweet Goodbyes

Tot deze maand: plots was daar “Anita”! Een wel heel erg doorzichtige reboot van haar carrière. Ze zingt nu Nederlands maar heeft nog steeds dezelfde herkenbare coupe en make-up. Haar jeugd heeft ze nu wel achter zich gelaten zo te zien, maar d’er tieten zitten nog steeds OK!

Moeten we het nog over Adio Adio Adio hebben? Een vlot vloervullertje voor als het dansorgel even pauze heeft. Qua bewegend beeld zijn we snel klaar: Anita staat aan de grond genageld bij een XL tuinwaterval, het is geen oogfeest mense. Na 3 minuten is het over met de pret want dan haalt een zeer lelijke fade out ons weer uit de betovering.
Oh Anita/Jacqueline …. If I could stay… Adio (3x)!

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Hollandse Hits Maandag – Anita: Adio Adio Adio"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Loeleh

Als iemand nog iets zoekt om Isis te verslaan…

HerrReijn

comment image

Roel Zwaar

Teering, ik krijg hier spontaan Krezip van!