In het kader van “het kan niet transparant genoeg zijn” heeft Google een transparantierapport uitgebracht, waarin ze vertellen hoe ze jullie beschermen tegen data-requests van de overheid. En om het allemaal wat luchtiger te maken, heeft Google door Stop-Motion animatiestudio Screen Novelties de animatie “Way of Warranty” gemaakt. Klinkt allemaal heel leuk en aardig en de stopmotion animatie in kwestie trapt uiteraard enorm hard kont, maar het blijft toch een beetje “Wij van WC-Eend” verhaal.

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTKick-Ass hond
VOLGENDE HEERSPOSTBeetleCopter
Reet

Sinds jaar en dag de Grote Leider van de Ondemocratische Website Retecool.com/nl. (OWR) Door zijn redactieleden wordt hij ook wel de Briljante Kameraad en de Geweldige Leider genoemd. Pent inmiddels al ruim 14 jaar zijn geliefde weblog vol.

Reaguur dan!

2 reaguursels op "Google Transparantierapport"

Laat weten wanneer
avatar
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
B-sting

Maar … geldt dat ook voor non-US citizens?

Charlietoffert

Aardige 101 animatie, maar jammer dat de warrents ALTIJD goedgekeurd worden en de NSA het hele zaakje overslaat. Verder wordt gebruik van deze dienst flink verzwegen: De rapportage die geleverd wordt is half werk, want 2 jaar zwijgplicht voor sommige zaken, “customer selector” opties waarbij simpelweg iedereen bekeken wordt. Kortom, ruk. https://www.techdirt.com/articles/20140127/17253826014/feds-reach-settlement-with-internet-companies-allowing-them-to-report-not-nearly-enough-details-surveillance-efforts.shtml

wpDiscuz