De immer heersende Stephen Fry heeft zich zo nu en dan wel eens uitgelaten over de grote boze man in de wolken, aka God. Dit denkbeeldige vriendje van een massa mensen die boos wordt als er enigszins kritisch stukje evaluatie van het project ‘schepping’ naar de mensen toe wordt uitgezonden is namelijk, volgens hem, een maniak.

Zijn redenatie valt geen speld tussen te krijgen, en dat is blijkbaar tegen het zere been van de Ierse politie, die nu onderzoekt of Stephen vervolgd kan worden voor blasfemie. De maximale boete daarvoor is €25.000. Denkt u nu al ‘WTF?!’, dan weet u waarschijnlijk nog niet op basis van welke wet dit kan. Dat is niet een wet uit 1939 waar de politiek simpelweg niet aan toegekomen is om te moderniseren. Nee, de anti-blasfemiewet komt uit 2009.

6

Reaguur dan!

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
trekpetDs. PloppoMonadeL BBroeder Bolognese Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Broeder Bolognese
Broeder Bolognese

Als God het echt een probleem zou vinden, dan zou hij het wel zelf komen zeggen? Daar heeft hij toch geen zondige stervelingen voor nodig. Me dunkt!
Jah Pastafari!

L B

Fry kennende zal hij verlangen dat God zelf komt getuigen

Monade

“Zijn redenatie valt geen speld tussen te krijgen, en dat is blijkbaar tegen het zere been van de Ierse politie”

Zucht. Er is in 2015 een aanklacht tegen Stephen Fry ingediend door een Ier ‘die vond dat hij zijn burgerplicht deed’, en de Ierse politie is domweg verplicht dit te onderzoeken. De kans op een rechtzaak achten zij uiterst klein, laat staan een veroordeling.

En het is dat in Nederland de Wet op Smalende Godslastering is afgeschaft in 2014, want anders hadden reet en ik misschien nog wel een keer in het beklaagdenbankje mogen staan vanwege de Christendom- en Islam-lemma’s in de WakkerPedia.

Maar als jij en je SJW-vrindjes je zin krijgen gebeurt het alsnog, want net als in diverse andere EU-landen wil men in Nederland moslims bij wet meer gaan beschermen dan anderen.

/Maar moslimmannen natuurlijk minder dan (moslim-)vrouwen, want anders is het mysogenie.

Monade

Kijktip: Sargon’s ‘This Week in Stupid 07052017’ gaat toevallig precies hierover.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

“Blasphemy is a victimless crime”
Richard Dawkins

trekpet
trekpet

Ik kan eerlijk gezegd niet wachten op de rechtszaak. Dat gaat een verweer worden om je vingers bij af te likken.