Natuurlijk wist iedereen en zijn profeet gisteren al wie er achter deze aanslagen zou zitten. Er is op dit moment maar één religie die zo slecht tegen kritiek kan dat de aanhangers het nodig vinden om alle andersdenkenden op allerlei mogelijke manieren de mond te snoeren. En nee, deze keer zijn het niet de katholieken die hun kindermisbruik in het biechthokje trachtten weg te moffelen

‘Experts’, deskundologen, idioten, boeren, burgers en buitenlui grepen deze trieste gebeurtenis aan om er politiek over te bedrijven en hun zielige gelijk te halen over de bloedende ziel van onze Belgische buren. Het circus dat wordt afgedraaid kent welhaast een triestige voorspelbaarheid. Rutte die met zijn smoel in de plooi holle woorden staat te verkondigen. Geert die besmuikt Tweet dat de eindlozing nu nog dichterbij aan het komen is en de grenzen dicht moeten. Prem, of een andere tafelheerdame, die bij de Rolodex der Zelfbevlekking mogen komen raaskallen, Twitter dat te snel conclusies trekt. En dan dat ene, hartverscheurende verslag dat ze allemaal de grote muil snoert.

Uiteindelijk hoorde iedereen wat we eigenlijk allemaal al vreesden maar in ons donkere hart wisten: de religie van de op zijn teentjes getrapte vrede had weer eens toegeslagen. De Islamistische Staat eiste deze daden op. Voordat ik hier de totale vernietiging van deze grootste bedreiging voor iedereen sinds de nazi’s ga prediken, richt ik eerst even mijn vizier op een andere groep:

Gewone Redelijke Moslims. Ja, dat is schrikken jongens en meisjes!“Whaagarbl! Jake! Raksist! Ga voor Geenstijl schrijven!”. Rustig maar, beste schuimbekjes, denk om jullie tere, gevoelige hartjes: niet alle Gewone Redelijke Moslims. Want ook Jake heeft genoeg Nance in zijn donder zitten om onderscheid te kunnen maken. Nee, vandaag wil ik het hebben over de mensen binnen die groep die over elkaar heen buitelen om te roepen dat IS geen Echte Moslims zijn. Wacht, wut??? GEEN ECHTE MOSLIMS? WAT ZIJN HET DAN? PASTAFARIS? ALIENS? DAMHERTEN?

Lekker makkelijk zeg! Dat is als zeggen dat de eerder genoemde kindermisbruikers Geen Echte Katholieken zijn. Of dat Geert Wilders Geen Echte Nederlander is. Nee, beste Gewone Redelijke Moslims: dit komt geheel op conto van JULLIE religie. Die niet tegen een stootje kan, die atheïsten stokslagen geeft en opsluit, naar de wapens en geweld grijpt als jullie profeet weer eens niet voor zichzelf kan opkomen en die het prima vinden dat andersdenkenden met elk mogelijk middel de mond worden gesnoerd.

Zolang jullie niet de hand in eigen boezem kunnen steken en de Verlichting, die sommigen van jullie al wel kenmerkt, kunnen doorvoeren stevenen jullie samen met die zogenaamde Niet-Moslims af op hetzelfde eindresultaat. De geschiedenis herhaalt zich voor hen die er niets van hebben willen leren, namelijk. Ik wijs nadrukkelijk naar de eerder genoemde totalitaire ideologie. En ja, ook daar waren nazi’s die Iets Minder Nazi waren dan de rest en Gewone Redelijke Burgers die ook maar werden meegesleept maar uiteindelijk heeft heel Duitsland er lang voor moeten boeten. “In war it doesn’t matter who’s right, it matters who’s left”.

Denkend aan deze mogelijke doem concludeer ik dan ook het volgende: jullie god helpe jullie, als de varkensgemutste tokkies overal de overhand krijgen, deze het zat zijn, op moslims gaan schieten, moskeeën in de fik gaan zetten en pogroms gaan uitvoeren. Ik ben alleen bang dat jullie god in zijn ‘almachtigheid’ net zo doodstil zal blijven en net zo min zal ingrijpen zoals hij dat gisteren OOK NIET deed, toen iedereen dat het hardst nodig had.

“Live a good life. If there are gods and they are just, then they will not care how devout you have been, but will welcome you based on the virtues you have lived by. If there are gods, but unjust, then you should not want to worship them. If there are no gods, then you will be gone, but will have lived a noble life that will live on in the memories of your loved ones.”

Heel, heel misschien zijn er dan nog Gewone Redelijke Mensen, zoals ik, over die dat wel zullen doen.

Normaal gooi ik dit vol met snedige vondsten, kwinkslagen en andere dingen ter vermaak. Maar vandaag is boosheid en afschuw over de ellende die religie deze wereld brengt wat mijn hart doet bewolken. We zitten op Facebook. Ons voor Roze Koeken uitmaken mag op Twitter. Wij lachen u dan uit.

10

Reaguur dan!

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Dit was Ahmedxaderp.JakebrassnovVilmer Ramone Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
wout
wout

Ik denk dat de beste oplossing is, om ons met z’n allen (het hele westen) te bekeren tot de islam en dan die godsdienst van binnenuit te ontdoen van de scherpe randjes en uiteindelijk de hele boel te ontmoskeeën. Of we blazen ons dan allen eensgezind en tegelijk naar Allah en zijn 72 maagden. Wordt wel een flinke rij daar. En de seconds zullen erg sloppy zijn.

xaderp.

Sorry maar ik vind dit een ontzettend dom stuk. Gaan we dan ook maar alle slachtoffers van de Sovjet-Unie (zo´n 50 a 60 miljoen in de SU zelf) op de schouders van de atheisten leggen? De Sovjet-Unie was namelijk de eerste zelfverklaarde atheistische staat ter wereld. Jij bent toch atheist, Jake?

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Jij hebt de tools om een tegenhangend stuk op RC te knallen, Xaderp.
Om Nance zeek, doen!

Dit was Ahmed
Dit was Ahmed

Wat een ongenuanceerd stukje, de generalisering druipt er vanaf. Ben je aan het solliciteren naar een functie als speechschrijver bij de PVV misschien Jake?

brassnov
brassnov

Natuurlijk bestaat IS uit moslims. Het is meer een no-true-Scotsman argument dat ze het niet zouden zijn. Een aardig diepgaand artikel omtrent de ideëen van IS en wat voor soort tak ze aanhangen is hier te lezen: http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/