Haaksbergen, je weet wel van die spectaculaire monstertruck-demonstraties, zet zichzelf voor een tweede keer op de kaart.

De eerste keer was het omdat gemeenteambtenaren zich vrijwel niet verdiept hadden in de risico’s die een monstertruck in het krappe centrum van het immer pittoreske Haaksbergen met zich meebrengt. En vandaag omdat de burgemeester, samen met de politie en weer die gemeenteambtenaren het nodig vinden zich te bemoeien met de opvoeding van minderjarigen in Haaksbergen.

Naar aanleiding van een whatsappgroep op een telefoon van een 17 jarige jongen die met één pil XTC was betrapt in een discotheek in Markelo (niet geheel onterecht dus, die XTC pil) heeft de burgemeester aan 70 ouders/opvoeders een brief geschreven waarin gemeld wordt dat deze ouders/opvoeders een ingewikkeld probleem met hun kinderen hebben op te lossen.

Want, zo zegt de waarnemend VVD burgemeester in de voor hem zo treffende spierballentaal:

Hier ligt een verantwoordelijkheid die wij gewoon pakken

Hiermee verwijzend naar de nieuwe Jeugdwet die gemeenten verplicht tot het treffen van voorzieningen van jeugdhulp. Mocht dat nodig zijn… Met de “directe aanpak” denkt de burgemeester dat hij het gesprek tussen ouder en kind openbreekt en zaken bespreekbaar maakt. Na dit openbreken gaat hij zich pas op het individu richten met maatwerk.

Wij denken dat deze burgemeester iets te hard op zijn achterhoofd is gevallen EN ZICH MOET BEMOEIEN MET ZIJN EIGEN ZAKEN EN HET OPVOEDEN AAN OUDERS/VERZORGERS OVERLATEN. Echt, WTF dacht die gast? Ouders zijn in vrijwel alle gevallen prima in staat om te beoordelen of zoon of dochter een risico loopt en hulp nodig heeft.

Een keertje een pil slikken of een joint roken is geen enkele reden om de politie aan de deur te krijgen. Dat heet uitproberen en hoort bij het proces dat opgroeien en opvoeden heet. Ouders moeten daar bij het opvoeden ook mee leren omgaan en een in ferme taal geschreven brief van een waarnemend VVD burgemeester gaat dat proces op geen enkele manier positief beïnvloeden. GA WEG!

Reaguur dan!

8 reaguursels op "Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Haaksbergen is altijd wat te doen"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Monade

Hey, westerling, de Hoksbarger VVD-meester spreekt niet voor zichzelf, maar namens diverse GESUBSIDIEERDE! DUS LINKSE!!1! organisaties.

/ Hey, het is in Hoksbargen van dáttem of Pokemon Go speel’n.

hangmat
Roel Zwaar

In ander nieuws: wie heeft de lay dusdanig lopen verneuken dat je niet meer bij de comments in kunt loggen?

Ds. Ploppo

Waar stond die tweede V in VVD ook alweer voor?

Blasfemist

Vrije, toch?

Blasfemist

Ik dacht dat de minister van schaamhaar niet meer bestond?