Elin Ersson is een Zweedse dram-millennial van het ergste soort. Ze zat namelijk in Gotenburg in het vliegtuig dat naar Turkije zou vliegen en er zou een uitgeprocedeerde asielzoeker meegaan die teruggestuurd werd naar Afghanistan. En aangezien dat vet zielig is en het keigevaarlijk is in Afghanistan ging Elin er dwars voorliggen en blokkeerde het vertrek van het vliegtuig.

Nu is het zo in een rechtstaat dat een uitgeprocedeerde asielzoeker zegmaar “uitgeprocedeerd” is. Dus we hebben met elkaar regels afgesproken, er zijn procedures ter bescherming van iedereen en die zijn allemaal doorlopen en toch mocht de asielzoeker niet blijven. Soit. Maar niet voor Elin dus. Die ging ostentatief in het gangpad staan.

Ze ramde haar Feestbroek livestream aan en ging zichzelf staan filmen. Mensen (die gewoon ergens heen moeten en wel accepteren dat er zoiets is als de wet en de rechtstaat) die vroegen haar op te tiefen, maar daar doet ze natuurlijk niets mee. Ze heeft gelijk, zij deugt tenminste, dus moet haar mening doorgedramd worden. Bij Joop zijn ze duidelijk op haar hand. “Ook wordt ze voortdurend gemaand haar toestel uit te zetten maar Elin weet dat de live stream haar redding is. Ze heeft een foto bij zich van een jongen die aanvankelijk uitgezet zou worden maar die blijkt vervangen door de 52-jarige man. Op 7:30 verklaart een Turkse man zich solidair met haar. Elin schiet vol. Er klinkt applaus. Even later volgt een voetbalteam dat ook is gaan staan. En daarna gaan er meer mensen staan. Uiteindelijk wordt de Afghaan van het vliegtuig gehaald. Elin volgt hem. Een tijd later meldt ze dat de deportatie afgelast is. Meer weet ze niet.”

Jammer dat zelfs de reaguurders op Joop haar verafschuwen.

Dus die man is de dag erna alsnog gewoon op het vliegtuig gezet en Elin heeft niets bereikt behalve haar 14 minutes of fame gehad. Echt, sodemieter op, ga ergens quinoa staan koken ofzo, doe een poweryogacursus, of ga reddingsvesten in zee smijten op Kos, maar kap eens met vliegtuigen kapen omdat jouw mening anders is dan de uitkomst van een geborgde procedure.

12

Reaguur dan!

avatar
6 Reacties
6 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
<-- Zure KutRoel ZwaarBismarcktkteunMonade Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar
Roel Zwaar

Ik denk dat zelfs Dijkie haar uitkotst.

ThE_ED

OLO

GJ_
GJ_

Ga je toch lekker zelf backpacken in Afghanistan. Niks aan de hand daar joh 🙂

Monade

Pffft. Afghanistan is ongeveer 1 miljoen vierkante kilometer groot. Er zijn écht wel veilig plekken, hoor.

Uit eigen (teleurstellende) ervaringen met echte Afghaanse asielzoekers kan ik jelui melden dat een klein deel ervan een gevluchte aanhanger van het Sovjet regime is (exlid geheime dienst – beul enzo – ) en het overgrote deel ervan economische vluchteling. Begrijpelijk, hoor, maar dankzij de massale instroom moet de uitkeringspoet, sociale woningen & mieles over een steeds grotere groep worden verdeeld. En dat gaat nú al fout.

Maar ja, Sweden’s gonna swede (Chips & cola & 24uursluier-alert! Duurt zo lang dat je een Stockholmsyndroom krijgt)

Weirdoinventor
Weirdoinventor

Ze heeft een foto bij zich van een jongen die aanvankelijk uitgezet zou worden maar die blijkt vervangen door de 52-jarige man.

Wat? Waarom heeft ze die foto bij zich? Hoe komt ze daaraan? Hoe wist ze dat ze met die jongen op een vlucht zou zitten? Zijn ze de verkeerde man aan het uitzetten? Zijn twee mensen die allebei uitgezet gingen worden van vlucht verwisseld? Protesteert ze omdat ze denkt dat de verkeerde persoon uitgezet wordt? Zat ze eigenlijk in dat vliegtuig voor die andere jongen? Is dat haar geheime liefde die ze probeert te redden? Is die jongen simpelweg een knap gezicht dat het goed doet als symbool en dit een goed voorbereidde actie die spontaan moet lijken? Wilde ze hem graag uitzwaaien en de tyfus wensen omdat hij haar verkracht heeft? Waarom roept een verhaal dat zo simpel zou moeten zijn zoveel vragen op?

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Waartoe zijn wij op aarde?
Ik had dezelfde vragen, Weirdo. Maar ik besloot dat andere dingen in het leven belangrijker waren en heb ze uit mijn hoofd verbannen. Haar paar minuten op Social Media-fame zijn voor haar waarschijnlijk een orgastisch genoegen maar als ze daarop blijft pieken in haar leven dan zie ik het somber in. En voor de vliegveiligheid is het ook geen feest. Genoeg copycats die denken dat het in het leven zo werkt zoals Elin doet en dus voor minder een vliegtuig kapen.

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Ah, minnaars! Wat heerlijk!

Monade

Lekkerj inclusief deugen doorj exclusief te minnen! Heerjlijk!

/ Pas maar op dat jelui hiervan geen burnout krijgen!

tkteun
tkteun

Je hebt het natuurlijk wel over de Zweedse rechtstaat.

Daar waar filmen van personen, gebouwen of andere dingen in het geheel verboden is, maar je natuurlijk wel zelfStandig een vliegtuig aan de grond mag houden.

Bismarck
Bismarck

Zeg Flep, waar was je met je rechtsstaat en kapingspraatjes op 28 november vorig jaar? Je bent echt een triest figuur.

Meisje (dat ik echt wel zou doen, als ze akkoord ging, je weet nooit in Zweden met de wet tegenwoordig) heeft principes, staat op voor haar principes, om te voorkomen dat een gevlucht jochie teruggestuurd wordt naar het door oorlog verscheurde en helemaal niet veilige Afghanistan (waar volgens BuZa burgers doelwit zijn voor aanslagen) en onze dappere toetsenbordridder (waarschijnlijk geïnspireerd door een stukje bij de Roze Khmer, waar de RC’s steeds meer een dependance van lijken) maakt daar eens een lekker stukje van, KAPING RAAAH, SCHENDING VAN DE RECHTSSTAAT! En het publiek van racisten springt er natuurlijk meteen bovenop ZELFS DIJKIE ZOU HAAR NIET DOEN! En iedereen maar lekker kotsen op iemand die wel deugt (dat is in jullie kringen blijkbaar een scheldwoord, hoe zielig is dat?). Nou, jullie mogen samen trots op jezelf en elkaar zijn.

En dat terwijl Flep gewoon zelf naar Cyorus is gevlucht om een middelvinger naar de Nederlandse rechtsstaat op te steken en bedrijven te helpen met belastingsonduikingspraktijken. Leuk als je jezelf wil verrijken door schijt te hebben aan de Nederlandse rechtsstaat, maar dan kun je je op dat gebied beter onthouden van commentaar op anderen.

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Bismarck, gast…

<-- Zure Kut
<-- Zure Kut

Wat een kutflame.