Michael Schaap speelt de Hokjesman. Voor diegenen die dit nog nooit gezien hebben: hij zoekt daarin situaties op en doet daarbij droogkomisch vooral heel erg Gert Jan Dröge na. Nou zijn er mensen die dat programma best leuk vinden en het schijnt ook nog eens niet onaardig te zijn. De maker is dat echter wel.

Wij van de Retencools weten niet of het programma ook leuk is, omdat we geen Televee meer kijken sinds de reclameblokken langer zijn geworden dan de programma´s zelf. Verder dan de trailer van zijn maaksels zijn we nooit gekomen. We hebben dit allemaal dus van horen zeggen. Wel weten we dat hij dit tenenkrommende filmpje heeft gemaakt. Wie we wel altijd terugkijken, is Arjen Lubach: Pastafari van het eerste uur. Arjen is namelijk heel grappig en nog veel belangrijker: hij kan tegen kritiek. Michael niet zo heel goed en dat drukken we nog erg zachtjes uit. Die is namelijk zo vol van zichzelf dat toen hij vriendelijk werd gewezen op een onvolkomenheid in zijn vertelling over Rotterdam hij he-le-maal los ging op de boodschapper daarvan, een echte Rotterdamse.

Kritiek: altijd lastig
Kritiek: altijd lastig

De meltdown tweets heeft hij later verwijderd, ongetwijfeld nadat de PR afdeling van de VPRO huilend en met de handen in het haar in zijn telefoon hing.

Dit weekend vond de jury van de Zilver Nipkowschijf hem niet goed genoeg en Arjen wel. Wat ons betreft meer dan terecht, want ook hier kreeg Michael weer een complete Nipkow meltdown: hij had moeten winnen namelijk. Dat mag u echter vooral niet zeggen want dan doet De SlechtTegenKritiekKanMan dus het volgende:

Mokken en blocken door Hokken
Mokken en blocken door Hokken

Wellicht maakt Schaap best aardige televee, nogmaals: daar willen wij vanaf zijn. Het is ook prima dat je een ego zo groot als een kleine kudde hebt (Verplichte Schaap-grap, u weet zelf). Echter, op basis van zijn stampende kleutergedrag op de sociale mediaas vinden wij het niet meer dan terecht dat hij niet mag aansluiten bij de echte Grootheden zoals Lubach, Koot en Bie. Dat heeft de jury haarscherp gezien.

Reaguur dan!

1 reaguursel op "De Hokjesman is De SlechtTegenKritiekKanMan"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Jokkebrok

Yo, Arjen, I’m really happy for you, I’ma let you finish, but Ruben had one of the best programs of all time! One of the best programs of all time!