Rock-‘n-roll-legende Chuck Berry is op 90-jarige leeftijd overleden. Muzikanten van over de hele wereld laten via social media hun medeleven zien en roemen de gestorven artiest. Berry was een briljante gitarist die ook verantwoordelijk was voor veel muziek van andere muzikanten. Er wordt gezegd dat hij de essentie van het leven van tieners in de jaren 50 verwoordde.

Bruce Springsteen twittert dat Chuck Berry de grootste rockartiest, gitarist en rock ’n rockschrijver die ooit geleefd heeft was. Hits als Maybellene, Little Queenie, No particular place to go, My Ding-a-Ling, Carol en Sweet Little Sixteen waren van zijn hand.

Album

In oktober maakte chuckberry.com nog bekend dat er dit jaar een nieuw album van Berry uit zou komen. Het zou het eerste album in veertig jaar zijn en de titel Chuck hebben. Chuck Berry ontving in 1984 een Grammy Lifetime Achievement Award.

Back to the Future

Superhit Johnny B. Goode van Chuck Berry werd in de film Back to the Future gebruikt. Tijdreiziger uit de eighties Marty McFly speelt het nummer tijdens het schoolfeest van zijn toekomstige ouders in de 50’s. Fictieve neef Marvin Berry belt daarop direct Chuck op om hem deze nieuwe ‘sound’ te laten horen. 

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTDe Trumpiaanse muur
VOLGENDE HEERSPOSTHeersende 3d floor art
Terra Incognito is een shapeshifter. In een zombie-apocalypse zou ze eruitzien als just another zombie en dus veilig door de snarlende massa kunnen lopen. ImportFriezin, schrijfster, dertiger en het token wijf in de bunker. Mocht je ooit haar ware gedaante zien; ze schijnt te reageren op "Hey, Terra!".

Reaguur dan!

13 reaguursels op "Chuck Berry op 90-jarige leeftijd overleden"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
RubertoLucifer

De reactie van Bruce Springsteen vat het perfect samen: “Chuck Berry was rock’s greatest practitioner, guitarist, and the greatest pure rock ‘n’ roll writer who ever lived.”

Hans Olo

Rip voor de nabestaanden.

althans

je weet dat rip rest in peace is? nabestaanden zijn normaal gezien nog in leven..

Hans Olo

Heb je liever onrust en oorlog dan?

Hans Olo

Ik bedoelde ook eigenlijk meer culinair, het was een typo.
comment image

althans

comment image

Hans Olo

comment image

Hans Olo

comment image

Semi Sparrow

Lol. Never forget! Rest in peace, nabestaanden! Op een zonnig strand of zo

Dr Avalanche

Respect the Berry. Fijne artiest.
Oh, en toch even zeuren: zijn vreselijke begin-jaren-70 novelty hit ‘My Ding-A-Ling’ is trouwens niet van zijn hand (…). Het origineel is van Dave Bartholomew uit 1952.

Bismarck

Kom maar op met die seriemoordenaar doemposten… Dit jaar heeft ook al twee Tourwinnaars het leven gekost (dat is 500% meer dan gemiddeld sinds de Tour bestaat en we zitten pas op een kwart van het jaar).

Walker Snarling

comment image

Hans Olo

comment image