Vanmiddag is in Münster een vrachtwagen op een groep mensen ingereden. Er zouden minimaal drie doden zijn gevallen en meerdere gewonden.

De autoriteiten spreken van een aanslag. De vrachtwagen of bestelbus is op het terras van restaurant Kiepelkerl ingereden aan de Spiekerhof in de oude binnenstad van Münster.

Er zijn drie doden en zeker dertig gewonden gevallen.

De dader zou zich direct na de aanslag van het leven hebben beroofd.

De politie vraagt mensen het gebied rond de aanslag, maar ook het volledige centrum van de oude stad te verlaten en ook niet die kant op te komen, om zo ruim baan aan de hulpdiensten te geven.

Wordt vervolgd.

14

Reaguur dan!

avatar
4 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Ds. PloppoBismarckMonadeJANCRoel Zwaar Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar
Roel Zwaar

Je kon er op wachten. Eerste mooie dag, terrassen gevuld en een buitenkans (pun intended) voor de jihadistische idioten.

Monade

Ja, want je moet vóóral binnenblijven in het laatste weekend van de paasvakantie, want dan regent het aanslagen.

/Hoeveel jihadisten zijn er ook alweer kwijt in Duitsland tussen die miljoenplus ongecontroleerde “vluchtelingen“?

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Waar zeg ik dat, Monade?

Leukoplast
Leukoplast

het bleek geen relidebiel. te vroeg gejuicht door de geenstijl-populatie.
ben benieuwd of ze daar hun xenofobe aannames gaan rectificeren.
zal wel niet. die kunnen alleen %)(#$^#)(marokkaan en #*^$#)(islam schreeuwen.

Monade

Dat moet nog maar blijken of het geen ‘relidebiel’ is geweest. En als je angst en afkeer voor islamitische zelfmoordaanslagen in Duitsland wegzet als ‘xenofobie’, dan ben je net zo’n realiteitsontkenner als een Geenstijlreaguurder (maar dan het negatief).

Bismarck
Bismarck

Niet alleen bij de Roze Khmer blijkbaar. Monade blijft zelfs nog even in ontkenningsmodus.

Monade

Nope. Totdat duidelijk is wat er werkelijk aan de hand is, onthoud ik mij van oordeel. Het enige dat ik zeker weet is dat ik hiervoor niet naar een begrafenis moet of een condoléanceregister hoef te tekenen. Godzijdank!

Bismarck
Bismarck

Maar je speculeert wel alvast en alsnog op moslimterreur, zonder oordeel natuurlijk!

Monade

Omdat dit voldoet aan het geijkte patroon. Of probeer jij vol te houden dat de Merkellego is bedoeld om de tsunami van witte extreem-rechtse verwarde mannelijke doodrijders een halt toe te roepen?

Verder weten we in dit geval nog niets zeker. Bild en dat soort blaadjes zijn voor mij geen primaire informatiebron. Voor hetzelfde geld heeft zich eenzelfde scenario afgespeeld als bij de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt. En als het inderdaad een Karst Tates of Nasim Najafi Aghdam-scenario is geweest, dan ís dat zo. Maar die zijn, in tegenstelling tot islamitische terreuraanslagen in Duitsland, tot nu toe uiterst zeldzaam.

Maar aangezien jij blijkbaar wél Bild c.s. gelooft:
* Welt bericht dat er afgelopen weekend een terreuraanslag op de Berlijnse halve marathon is verhinderd.

* Bild geeft een gezellig lijstje van vecht- en steekpartijen in het afgelopen weekend, en ik kan je verzekeren dat ook vele van die “Hoogduits sprekende Duitse messentrekkers” Marokkanen en Turken van de 2e en 3e generatie zijn. Duitse hoolies en neo-nazi’s zijn meer van het knuppelen & kopschoppen enz.

Bismarck
Bismarck

We weten nu nog niets zeker, maar Monade wist wel eergisteren al dat het één van de jihadisten was die kwijt waren tussen de miljoenplus vluchtelingen in Duitsland. Mondae weet bovendien welk blaadje ik blijkbaar zou geloven. In Duitsland zijn overigens nog altijd veel meer slachtoffers gevallen door neonaziterreur dan door moslimterreur, met je knuppelen en kopschoppen. Kop in het zand zeker?

<-- Zure Kut
<-- Zure Kut

Mijn eerste gedachte was dat het een parkerende vrouw was. Maar ik ben ook extra slecht.

Rennab
Rennab

‘Kiepenkerl’ heet het restaurant en het standbeeld op het pleintje met het terras. ’t Is een marskramer die behalve waren ook roddels en nieuws van dorp tot dorp verspreidde (een beetje zoals het internet nu). De kiepenkerl stond er voor de oorlog als standbeeld, en overleefde wonderbaarlijk de bombardementen (anders dan de meeste gebouwen in de stad). In de bevrijdingsdagen reed een dronken Canadees of Engelsman hem in een tank toch nog omver. Het busje (de vrachtwagen) van de aanslag van gisteren heeft het heropgerichte bronzen standbeeld net gemist. Een bijzonder ding. De Münsternaren zijn er erg aan gehecht.

JANC
JANC

Een campeerbus is geen vrachtwagen. Die foto is toch duidelijk zat? Aanvankelijk sprak men van moslimterreur, maar toen het een “weisse deutscher” bleek veranderde de berichtgeving direct in “verwarde man”.

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Waarschijnlijk omdat een verwarde moslimterrorist juist geen aanslag pleegt. Zou hij niet verward zijn, dan ging hij recht op z’n doel af en dan …Boem.
Maar in verwarde toestand lummelt zo’n gast maar wat rond, zich vergeefs afvragend waarom hij dat tikkende korset draagt.

Bij een verwarde man werkt zoiets anders. Helaas was hij alleen niet verward genoeg om de volgorde van op publiek inrijden en zelfmoord plegen om te draaien.