Okay, dus we hadden van de week al even ons, toegegeven, fake artikeltje over een datingsite voor witte mensen. Iedereen die ‘murica een beetje kent zal wellicht niet verbaasd zijn dat zo’n site ook werkelijk bestaat.

En, jawel, er is natuurlijk ook iemand die ‘racisme’ roept. Die iemand is Zach Stafford en waar hij normaal terechte punten als de enorm scheve verdeling tussen verschillende huidskleuren wanneer het gaat om vervolging aansnijdt, stelt hij dit keer dat iemand niet aantrekkelijk vinden racisme is. Natuurlijk is het niet leuk om “I don’t like black guys” als antwoord te krijgen wanneer je iemand een foto stuurt.

From my own experience, being told my skin color disqualifies me from being attractive is sometimes the most hurtful rejection

Ook dat is prima voor te stellen. Maar dat maakt het geen racisme. Net zo min als dat geen gezond denkend persoon het seksisme vindt dat Zach zelf op mannen valt – terwijl hij daarmee net zo hard een voorselectie maakt op basis van een uiterlijk en aangeboren kenmerk. Maar misschien is het meest merkwaardige aan het stuk van Zach wel het blindstaren op blanke mannen. Nergens noemt hij de talloze datingsites zoals Black Planet, of het bestaan van artikelen zoals “10 Reasons Why Black Men Shouldn’t Date White Women“. Dit is misschien een beetje de “maar hullie doen het ook”-redenatie, maar dat is het dus ook. Uiterlijk is namelijk gewoon een factor in aantrekkingskracht – wellicht niet de enige aantrekkingskracht, maar op uiterlijke voorkeur selecteren is gewoon wat we doen. Huidskleur, geslacht of haarkleur. Niet alles is racisme.

Racisme blijft een dingetje. Zeker voor anti-racisten. Die zijn soms zo stelling dat het op racisme begint te lijken. Jullie willen meer meer meer racisme, volg ons dan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTTed Cruz: Ghij zult niet fappen!
VOLGENDE HEERSPOSTStreet art by Elian
Mc doet er niet aan mee, maar gewoon wat hij zelf wil. Heeft chronisch mening, blank, man, hetero. Begint vaak spontaan vanuit het niets te zingen. Heeft alle grappen over de bard uit Asterix & Obelix nou wel gehoord.

6

Reaguur dan!

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
wouzer51MadDieuBismarckDarth HideousBlasfemist Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Blasfemist
Blasfemist

Ik val ook niet op donkere vrouwen, dat maakt mij geen racist.
Ik val ook niet op vrouwen in tuinbroeken met stekelhaar, maakt mij geen sexist (al het andere overigens wel, maar dat terzijde.)
Dit is gewoon gejank van de bovenste plank.

Darth Hideous
Darth Hideous

Ik val op alle vrouwen die me willen hebben. En als me niet willen en nee zeggen, dan doe ik een Baudetje.

BEHALVE ALS ZE CHINEES ZIJN MET HUN PLATTE BILLEN EN SPLETERIGE OGEN

Darth Hideous
Darth Hideous

Ow. Je kan wijzigen.

Bismarck
Bismarck

Pas op zeg, voor je het weet mag niet meer zeggen dat je niet valt op roodharigen, want raksisme!

/gingers have no soul

MadDieu
MadDieu
wouzer51
wouzer51

Ha ha, domme negers toch, zijn net wijven
Oh, wacht!!