Het is Black Friday! Zwarte Vrijdag! Oh, mogen we dat niet zeggen? Helaas, DENK, zo heet vandaag nu eenmaal, net zoals er in de zomer Zwarte Zaterdag is. Black Friday is echter totaal iets anders, maar minstens zo hysterisch. Wat Black Friday precies is? Heeft u in een hunebed gezeten? Het is shopwaanzin to the max. Zet uw helm maar vast op, want de mensen gaan full retard vandaag!

Black Friday

Black Friday is in de US of A de dag na Thanksgiving waarop Jan en alleman (John and allmen) volkomen Hannibal Lecter gaat op waanzinnige kortingen en ongelooflijke aanbiedingen in winkels. Het wordt gezien als het begin van het kerstseizoen en de daarbij horende aankopen. Wat is er dan beter dan dat chronisch geschifte seizoen af te trappen met vrijwillige massahysterie? In Nederland kennen we helaas nog steeds de Drie Dwaze Dagen waar mensen met roodgloeiende ogen in bakken vol koopjes staan te graaien, nou, Black Friday is dus overgewaaid inmiddels. Iedereen op koopjesjacht vandaag! Hoera.

Koopjes

Als enige vleeskroketloze op uw Retecools hoor ik natuurlijk eigenlijk ook helemaal lijp te gaan op die lokkende kortingen, maar nee. Mag ik u heel vriendelijk bedanken? Er was eens een dag in een ver en grijs verleden dat pure nieuwsgierigheid een 18-jarig Terraatje naar een Bijenkorf lokte tijdens DDD, maar het zien van de meute elkaar verdringende Lakenvelders bij al die bakken joeg het arme schaap (haha) binnen een minuut weer naar buiten. Zo is Black Friday dus ook. Koopjes, mensen! Korting, afgeprijsd, twee voor de prijs van één… Hoe krijg je onwillig shoptuig je winkel in: koopjes. Nederlanders kunnen dat niet weerstaan namelijk. Het zit in onze DNA (en Calvinistische opvoeding) om totaal loco te gaan door korting. Zodra er ergens een grote gele sticker op zit met een voor- en naprijs, liefst met een percentage erbij, dan komen we erop af als vliegen op stront. Nogal wiedes dat winkeliers dat gebruiken. 

Black Weekend

Goed, winkelen dus, en gauw, voordat Black Friday voorbij is! Maar wacht… er is meer… Black Friday duurt voor een hoop winkels het HELE WEEKEND! Ehrmagehrd! Dus zelfs als je gewoon netjes moet of wilt werken op vrijdag, kun je op záterdag alsnog helemaal Negan gaan op de koopjes die de vrijdag overleefd hebben! Hoe. awesome. is. dat. *zucht*

Terzijde

Even terzijde, ik blijf het frappant vinden hoe Amerikaanse feestdagen zich steeds verder aan ons opdringen. Ik had het laatst nog over Halloween, maar nu is dus Black Friday hier. Maar het werkt, want Nederland is aan het shoppen en het is aftellen tot Tweede Paasdag wordt ingeruild voor Black Friday als vrije dag. (Ik zeg doen, overigens.)

Cyber Monday

Eigenaardig genoeg is de eerste winkel die je tegenkomt in de lijst van winkels die zich lenen voor de shopmalaria een webwinkel. Hoezo jumping on the bandwagon? Maar… maakt dat uit eigenlijk? Winkelen is toch winkelen? Of je dat nu met een bakkie pleur achter je laptop doet of tussen de medeHolsteiners in 3d. De meeste deals lopen tot maandag de 28e: Cyber Monday. Hoor je die term vandaag voor het eerst? *schudt je de hand* Dit blijkt het online antwoord op Black Friday te zijn. Kennelijk gingen er veel luitjes de eerste werkdag na Thanksgiving online totaal Ted Bundy op kerstspullen, hence de naam. Wij doen ‘m gewoon een weekie later, zodat er eigenlijk anderhalve week shopgekte ontstaat. Kassa. Nou, mensen, leef je uit. Pakjesavond zit eraan te komen, dus zet je veiligheidshelm op, pak je pinpas erbij en go! It’s the season to be shopping, fahlalalala lala lala.

Reaguur dan!

2 reaguursels op "Black Friday: full retard gaan"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
hangmat

In de kringloopwinkel is bijna elke dag black friday. Gisteren heb ik daar voor mijn dochtertje een keurig tennisracketje en een paar schoenen gekocht voor een totale prijs van € 4,50! Papa was zo tevreden met die koopjes dat hij daarna on-line een mooie nieuwe golfclub voor zichzelf heeft gekocht voor € 240,– (ook een koopje en gratis verzendkosten!!)

Emma

Die overzicht websites vind ik niet echt een meerwaarde. Het is alleen maar een linkje naar de winkels. Ik kwam nog https://blackfriday-sale.nl tegen, daar hebben ze per winkel en categorie ook de daadwerkelijke aanbiedingen staan!