De Bijbel, een uitgave door barbecue-expert Peter De Clercq in de uitvoering van het ebook uit januari 2011, is verkozen tot het Belangrijkste Boek van Nederland. Op de tweede plaats is Kersfeest in de Bunker van Nelly Tazelaar-De Ruiter De Bunker van geëindigd.

In totaal werden bijna 15 stemmen uitgebracht, meldt de organisatie vrijdag. Aan stemmers werd gevraagd van welk boek zij denken dat het zijn of haar wereldbeeld heeft veranderd, of dat het voor hem of haar een cruciale rol speelde. De verkiezing is onderdeel van 2016 Jaar van de OMGWTFBBQ, een initiatief van onder meer de Retecool Helpdesk, het Blogbal, het Frisco’s WTF Hoekje-museum en Stichting Retevisie.
Een woordvoerder van Retecool Juridisch verklaarde desgevraagd dat een response van 14 stemmers significant representatief is. Al waren het er 75.000 op 17 miljoen inwoners, de uitslag staat vast en er kan niet over gecorrespondeerd worden.

Reaguur dan!

5 reaguursels op "Bijbel verkozen tot ‘Belangrijkste Boek van Nederland’"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Flepz0r

Oh, er KAN wel over gecorrespondeerd worden. Die correspondentie maakt net zoveel kans om gelezen te worden als de blogsposts van Jannie Heutinga uit Tubbergen over haar verkouden hamster.

AlHarryBar

En de Enkhuizer Almanak? Hè?

Der Webmeister

Oh ik dacht dat Facebook het belangrijkste boek van Nederland was

Bismarck

Ligt het aan mij als ik denk, goh, was er een verkiezing dan?