DELEN HEERST HARD

Positieve discriminatie, daar hadden we hier in de redactiebunker gelukkig al een tijdje niet meer van gehoord. Maar daar zijn de jongens en meisje van Denk weer.

Die willen namelijk een allochtonenquotum invoeren dat bedrijven verplicht minimaal 10% migranten/allochtonen/Nederlanders met een migrantenachtergrond aan te nemen. Nu hebben wij gelukkig onze eigen redactieneger in de vorm van Sha-Baz (we zijn hem overigens wel al een paar jaar kwijt, maar dit terzijde), due voldoen wij al bijna aan die 10%. En als alles buiten de Nederlandse landsgrens al aan de omschrijving van allochtoon voldoet, zit het sowieso gebakken hier in onze multiculturele redactiebunker.

Het is volgens DENK ondenkbaar dat 30% van de allochtone jongeren in Nederland zonder werk zit en ergens hebben ze daar natuurlijk wel een punt. Maar wanneer je als vierde generatie Nederlander met een migrantenverleden nog steeds niet normaal Nederlands spreekt en je voornamelijk met de gesp van je baseballpetje op het kleinste standje achterstevoren op je hoofd met je scooter door de stad scheurt, verklein je ergens je kansen op de arbeidsmarkt ook wel een beetje zelf hè. Daarbij, laat een bedrijf lekker zelf bepalen wie ze aannemen en dat aanneembeleid als het even kan vooral baseren op de meest geschikte kandidaat en niet op culturele achtergrond.

DELEN HEERST HARD
❰ ❰ ❰ VORIGE HEERSPOSTKwak Kwak Kwak
VOLGENDE HEERSPOST ❱ ❱ ❱DJ Brace kan dingen
Profielfoto van Reet
Sinds jaar en dag de Grote Leider van de Ondemocratische Website Retecool.com/nl. (OWR) Door zijn redactieleden wordt hij ook wel de Briljante Kameraad en de Geweldige Leider genoemd. Pent inmiddels al ruim 14 jaar zijn geliefde weblog vol.

Reaguur dan!

3 reaguursels op "Bij DENK is “positieve” discriminatie opeens weer HELEMAAL te gek!"

Laat weten wanneer
avatar
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Hoofdmeester

Dus je zegt dat DENK enkel tegen discriminatie is als het ‘hen’ (de allegtone) níet uitkomt? Goh, wat een enorme verrassing!

cspr

Dus de werkgever moet de sollicitanten voortaan profileren?

Weirdoinventor, D66 stemmers hartelijk bedankt
Weirdoinventor, D66 stemmers hartelijk bedankt

Dus dan kan het voorkomen dat je als allochtoon buiten de boot valt omdat je anoniem gesolliciteerd hebt?

Keuzes, keuzes…

wpDiscuz