tumblr_m2qlcg4e8P1ru7mjjo1_r1_500In de jaren 60 schilderde Barnett Newman zijn Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue? serie. Eigenlijk gewoon omdat het kon. De titel was ook nog eens een grapje met een knipoog naar Roodkapje. Niets bijzonders. Maar na de vernieling van Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue IV in 1982 en later de beroemde vernieling van nummertje III in 1986 in het Stedelijk Museum. Gevolgd door het typisch Hollandse gigantische geneuzel eromheen. Wordt het doek aanstaande donderdag weer tentoongesteld. Maar wel met extra veiligheidsmaatregelen. En daarmee mogen wij ons dus nu echt gaan afvragen: Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue? Er wordt overigens ook strenger gecontroleerd op mensen met een museumverbod. Hoe je een museumhooligan wordt laat ik graag aan u over in de comments.

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTVerzin een Onderschrift 22-04-2014
VOLGENDE HEERSPOSTMOET! STOPPEN! MET! LACHEN! Nu met Bløf-Poll!!
Frodooh heeft jarenlang leuke bijdragen geschreven voor Retecool. Hij heeft redactieleden naar de Ardennen en BBQ's vervoerd en ze met hun dronken kop weer veilig thuis afgezet en is nog steeds aan het afbetalen dankzij een 'slimme financiële tip' van Flepzor de belasting koning. Frodooh flikkerde in 2017 in een zware depressie en daar waren ze niet blij mee op de redactie. Daarom hebben ze hem zonder pardon uit de redactie geschopt zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Retecool is Slegts für Lolbroeken tenslotte. Bedankt voor al die fijne jaren jongens!

Reaguur dan!

9 reaguursels op "Barnett de helderziende"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Illuminatus Magnus

Door vuurwerk af te steken bij een duel met bijvoorbeeld het Groninger Museum en op na afloop de Groningse kunstliefhebbers uit te maken voor Van Meegeren-liefhebbers en ze te lijf te gaan met een replica van de David. Het verschil met voetbal is dat als je in een museum je blote kont aan de omstanders toont, dan word je later nog een keer uitgenodigd om een vernissage op te vrolijken met je performance.

barq

Alle kunst mag van mij tegen de muur!!

SMATT

Of ophangen

Jokkebrok

Heb ik wat gemist? Wat ze nu tentoonstellen is toch gewoon Goldreyers acrylgeklieder? Daar komt een zichzelf respecterende kunstvandaal z’n bed toch niet voor uit?

E.R. Deoz

Zo heeft die Goldreyer het vandalismeprobleem toch briljant opgelost. Als we alle schilderijen even laten overschilderen dan hebben we straks geen suppoosten meer nodig en dat scheelt toch in onze belastingcenten. De Nachtwacht zouden we ook kunnen laten herstellen in zijn oorspronkelijke formaat en kleuren, dat gaat heel veel extra toeristen opleveren.

RoHS

Who’s Afraid of Red, Yellow, Blue and / or a knife.
Hier een mes in zetten is mischien wel meer kunst dan dit wibra testbeeld.
Dit is toch het soort kunst dat mensen aan het denken moet zetten en reacties moet oproepen (bij gebrek aan inspiratie om echt iets te schilderen).
Als iemand daar dan een mes in zet is dat prima gelukt.
Bovendien inmiddels is het een soort van traditie. Mischien leuk voor op de vrijmarkt op koniginnendag (ja ik weet prins pils is koning pinterman) tig keer uitprinten en voor 1 euro mag je er een mes in zetten.

@1nsula

Zeg kunstkenner, je bent dat andere cliche, “Dat kan mijn kleine zusje ook”, nog vergeten.

Xloph
Xloph

Of: “Who’s afraid of a yellow line?”