anjaniedringhaus
De 48 jarige Duitse oorlogsverslaggeefster en Pulitzerprijs winnares Anja Niedringhaus is vandaag vlakbij de grens met Pakistan in de Afghaanse plaats Khost doodgeschoten. In het toch al onrustige Afghanistan is het momenteel nog onrustiger vanwege de verkiezingen die morgen plaats vinden. Niedringhaus was in Afghanistan om voor de Associated Press deze verkiezingen fotografisch vast te leggen. Ze reed mee in een onafhankelijk door het leger en politie beveiligd konvooi dat stembiljetten bij stembureaus kwam afleveren. In Khost vond één van de politieagenten het nodig om, “Allahu Akbar” gillend, Niedringhaus en een Canadese collega neer te schieten en dat heeft Niedringhaus met de dood moeten bekopen. Ontzettend veel mooi, maar ook aangrijpend beeld op de site van Anja Niedringhaus

Reaguur dan!

8 reaguursels op "Anja Niedringhaus"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Vampiric Demon

Vervelend ja,maar wel een risico van het vak.

Niet dat ik het goedkeur maar oorlog is smerig. De pers dezelfde rechten als het rode kruis zou mooi zijn . Echter ‘de pers’ is gekleurd en westerse verslaggevers worden waarschijnlijk regelmatig aangezien als vertegenwoordigers van de onzichtbare vijand. Mooie plaatjes in een poging om bewustzijn te creëren is een nobel streven maar geen mensenleven waard. Of het gelukkig is dat fotografen daar anders over denken is de vraag wnat oorlog is voor het gewone volk bijna gelijk aan entertainment.

xaderp.

We hebben geen journalisten nodig, politici kunnen dat véél beter:

Berman heeft de afgelopen tijd geconstateerd dat de Afghanen zeer gemotiveerd zijn om hun stem uit te brengen.

De verkiezingen leven volgens Albert van Hal echt in Afghanistan. Dat zei hij vanuit Kabul in een gesprek met NU.nl.

“De Afghanen zijn behoorlijk positief over de verkiezingen, merk ik. Ze volgen de campagnes goed. Op televisie bijvoorbeeld, maar ook de campagnebijeenkomsten worden goed bezocht. Het leeft echt, ook onder de vrouwen die ik spreek.”

Vilmer Ramone

Wat een mooi streepje voor die paste tekst, hoe doe je dat? En kan dat ook in het oranje?

xaderp.

Dat doe je met de “blockquote cite” code. Of je de kleur aan kunt passen weet ik niet.

horrorneefje

hoe ver buiten de realiteit kan je staan

Dat wisten we toch al heel lang van Xaderp?