retard-owlsHet lijkt zo’n mooi beroep. Truck chauffeur.. Lekker in je eentje in de cabine. Geen gezeik aan je kop. Een beetje met je vijftig tonnen diesel door de Brenner Pas scheuren. Op de truck stop lekker een bal gehakt of een schnitzel wegkanen en daarna even je leuter door een gloryhole hangen. Heerlijk! Dit leven wordt nu bedreigt door alweer de de Oost-Europeanen! Want die brengen veel goedkoper hun waar van A naar B. En voor dat geld zitten ze ook nog met zijn twee in de cabine. Hierdoor kunnen ze langer achter elkaar rijden, en zijn de twee keer zo snel! Dat moeten we niet willen met zijn allen! Dus wat doe je dan als goudeerlijke noeste trucker? Concureren? Nope. Je gaat huilie doen. Je legt half Nederland stil door nog langzamer te gaan rijden, Want waar moet je als trucker anders protesteren? aldus Henri Janssen van de FNV (Op een veld LUL! Met een bord in je klauwen.) ENDe chauffeurs protesteren tegen de inzet van goedkopere Oost-Europese werknemers en eisen 3 procent meer loon. Ik rust hier mijn kaas.

Reaguur dan!

7 reaguursels op "Alle Truckers terug naar Truckije!"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
gronk

Nou, die jongens hebben zeker nog niet gezien dat driverless cars zo tegen 2020 op de markt worden verwacht. En hint: die dingen staken niet. Tenzij je de banden lek steekt.

dM. Onepisch.

“Truck chauffeur” -> Truckchauffeur”
“truck stop” -> “truckstop”
“wordt bedreigt” -> “wordt bedreigd”
“de de Oost-Europeanen” -> “de Oost-Europeanen”
“Hierdoor kunnen ze langer achter elkaar rijden” -> Achter elkaar rijden? Ze zitten toch in dezelfde cabine?
“en zijn de twee keer zo snel!” -> “en zijn ze twee keer zo snel!” of “en zijn de twee twee keer zo snel!”
“Brenner Pas” -> “Brennerpas”
“Concureren” -> “Concurreren”

“huilie doen” en eigenlijk de hele rest van het stukje: Ga anders voor geenstijl schrijven joh.
Wat meer solidariteit zou je sieren.

Chubbychaser

Als je wat nuance zoekt: http://www.delaatstemeter.nl/gastcolumns/waarom-acties-van-chauffeurs-niet-helpen/
Werkt de BBcode eigenlijk nog?

Ds. Ploppo

Het waren overigens maar “30 tonnen diesel” en zelfs die mogen heuls niet meer de Brennerpas over.

horrorneefje

Eh… Ik ben van mening dat ze met z’n allen die vrachtwaggels dwars over de weg moeten zetten, bij voorkeur rond Schiphol en rond Rotjeknor, de haven. En dan een week lang. Naar binnen rijden bij de directie mag ook. En dan ook nog iets met veiligheid (ze worden in tegenstelling tot NL chauffeurs nauwelijks opgeleid), én met uitbuiting. Want dát is het, voor 2,- eypo per uur. Hier zou een internationale vakbond voor moeten zijn, want de EU gaat geen internationaal minimumloon regelen voor dit soort beroepen. De boel een paar dagen goed platleggen doet heeeel erg zeer aan je economie. Wie weet verandert er dan wél wat. Verder wat DM31 zegt. En dan is hier nog wat leesvoer (PDF).

L B

Als onze vlam in de pijp moet concurreren tegen de MOE-truckers dan adviseer ik ze om te emigreren naar Polenof een ander MOE land, want daar is uw hier verdiende euro twee knaken waard, bovendien beter uitzicht, grotere tuin en prima eten. Volkomen legaal want EU en zo. Ik zeg Doen!

MadDieu

Een koelie wordt nooit goed betaald !
Gronk, heeft het over driverless cars in 2020. Voor sommige soorten auto’s wordt dat eerder.
Vorige week werden de goten geveegd op de rijksweg met 50 meter erachter zo’n rijdende afzettingswagen. Interessant werk hoort, de hele dag het stuur vast houden.