retard-owlsHet lijkt zo’n mooi beroep. Truck chauffeur.. Lekker in je eentje in de cabine. Geen gezeik aan je kop. Een beetje met je vijftig tonnen diesel door de Brenner Pas scheuren. Op de truck stop lekker een bal gehakt of een schnitzel wegkanen en daarna even je leuter door een gloryhole hangen. Heerlijk! Dit leven wordt nu bedreigt door alweer de de Oost-Europeanen! Want die brengen veel goedkoper hun waar van A naar B. En voor dat geld zitten ze ook nog met zijn twee in de cabine. Hierdoor kunnen ze langer achter elkaar rijden, en zijn de twee keer zo snel! Dat moeten we niet willen met zijn allen! Dus wat doe je dan als goudeerlijke noeste trucker? Concureren? Nope. Je gaat huilie doen. Je legt half Nederland stil door nog langzamer te gaan rijden, Want waar moet je als trucker anders protesteren? aldus Henri Janssen van de FNV (Op een veld LUL! Met een bord in je klauwen.) ENDe chauffeurs protesteren tegen de inzet van goedkopere Oost-Europese werknemers en eisen 3 procent meer loon. Ik rust hier mijn kaas.

DELEN HEERST HARD
VORIGE HEERSPOSTHollandse Hits Maandag – Jacky van den Acker – Wat ik alleen maar wil
VOLGENDE HEERSPOSTMoko Moko Mokolet
Frodooh heeft jarenlang leuke bijdragen geschreven voor Retecool. Hij heeft redactieleden naar de Ardennen en BBQ's vervoerd en ze met hun dronken kop weer veilig thuis afgezet en is nog steeds aan het afbetalen dankzij een 'slimme financiële tip' van Flepzor de belasting koning. Frodooh flikkerde in 2017 in een zware depressie en daar waren ze niet blij mee op de redactie. Daarom hebben ze hem zonder pardon uit de redactie geschopt zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Retecool is Slegts für Lolbroeken tenslotte. Bedankt voor al die fijne jaren jongens!

7

Reaguur dan!

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MadDieu, economisch vluchtelingL BHet neefje van GreetDs. PloppoChubbychaser Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
gronk
gronk

Nou, die jongens hebben zeker nog niet gezien dat driverless cars zo tegen 2020 op de markt worden verwacht. En hint: die dingen staken niet. Tenzij je de banden lek steekt.

dM. Onepisch.
dM. Onepisch.

“Truck chauffeur” -> Truckchauffeur”
“truck stop” -> “truckstop”
“wordt bedreigt” -> “wordt bedreigd”
“de de Oost-Europeanen” -> “de Oost-Europeanen”
“Hierdoor kunnen ze langer achter elkaar rijden” -> Achter elkaar rijden? Ze zitten toch in dezelfde cabine?
“en zijn de twee keer zo snel!” -> “en zijn ze twee keer zo snel!” of “en zijn de twee twee keer zo snel!”
“Brenner Pas” -> “Brennerpas”
“Concureren” -> “Concurreren”

“huilie doen” en eigenlijk de hele rest van het stukje: Ga anders voor geenstijl schrijven joh.
Wat meer solidariteit zou je sieren.

Chubbychaser

Als je wat nuance zoekt: http://www.delaatstemeter.nl/gastcolumns/waarom-acties-van-chauffeurs-niet-helpen/
Werkt de BBcode eigenlijk nog?

Ds. Ploppo
Ds. Ploppo

Het waren overigens maar “30 tonnen diesel” en zelfs die mogen heuls niet meer de Brennerpas over.

horrorneefje
horrorneefje

Eh… Ik ben van mening dat ze met z’n allen die vrachtwaggels dwars over de weg moeten zetten, bij voorkeur rond Schiphol en rond Rotjeknor, de haven. En dan een week lang. Naar binnen rijden bij de directie mag ook. En dan ook nog iets met veiligheid (ze worden in tegenstelling tot NL chauffeurs nauwelijks opgeleid), én met uitbuiting. Want dát is het, voor 2,- eypo per uur. Hier zou een internationale vakbond voor moeten zijn, want de EU gaat geen internationaal minimumloon regelen voor dit soort beroepen. De boel een paar dagen goed platleggen doet heeeel erg zeer aan je economie. Wie weet verandert er dan wél wat. Verder wat DM31 zegt. En dan is hier nog wat leesvoer (PDF).

L B

Als onze vlam in de pijp moet concurreren tegen de MOE-truckers dan adviseer ik ze om te emigreren naar Polenof een ander MOE land, want daar is uw hier verdiende euro twee knaken waard, bovendien beter uitzicht, grotere tuin en prima eten. Volkomen legaal want EU en zo. Ik zeg Doen!

MadDieu
MadDieu

Een koelie wordt nooit goed betaald !
Gronk, heeft het over driverless cars in 2020. Voor sommige soorten auto’s wordt dat eerder.
Vorige week werden de goten geveegd op de rijksweg met 50 meter erachter zo’n rijdende afzettingswagen. Interessant werk hoort, de hele dag het stuur vast houden.