Mocht je nog een treurbuis aan je muur hebben hangen, dan heb je de tenenkrommende commercial van verzekeringsmaatschappij A.S.R. ongetwijfeld al wel eens langs zien komen.

A.S.R. wilde het graag straat houden, want straat is wel zo hip, weet je. Dus wat deed A.S.R.? Die trok een zak geld uit de muur om die repperdeklep te overhandigen aan de inmiddels overjarige rappert  Junte Uiterwijk a.k.a. Sticky Steez a.k.a. Sticks a.k.a. Stickert, die daar vervolgens een rijmpje op bedacht, waarmee A.S.R. een twee en een halve minuten durende draak van een commercial bakte (die je hieronder kunt zien).

https://www.youtube.com/watch?v=AHomJgWq0xw

Het heeft even geduurd, maar er is eindelijk een fatsoenlijk antwoord gekomen op deze bagger en wel van hipster Scato van Opstal (Moeilijke bril en sik = Hipster.)

Scato heeft de tekst van Stickzstersy (whatever) een paar keer goed beluisterd en is vervolgens in de geschiedenis van A.S.R. gedoken. Vervolgens heeft hij een zelfde soort kleuterrijmpje neergepend, maar dan van het soort dat wel hout snijdt:

Ze gaven een zak geld aan Sticks, en die deed natuurlijk meteen mee. ­Zogenaamd een Zwolse rapper, maar klinkt als een Randstedelijke ROC. Dat maakt je merk streetwise, zo’n vette coole rap. Strak geplaybackt door Stanley, Sharon, Henk en Bep

Met hun merken Falcon, AMEV en Waerdye bedrogen ze een miljoen landgenoten. Geen rijmwoorden voor man, dertig miljard pensioen naar de klote!

Lees het volledige rijmpje hier (want hier staat het achter een betaalmuur, hoewel…)

 

5

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Edwin Emanuel Posse

ha best wel depri liedje hey! ik verlang wel eens terug naar de tijd dat blanken nog blanke kunst maakte ipv van wannebee ( afrika ) rapper halfcriminele te zijn!

Nilz van den Brink

Andersom is hip hop toch behoorlijk in staat gebleken om mensen van heel verschillende afkomst bij elkaar te brengen. Beetje apart ook dat je de aanname maakt dat Sticks een “halfcriminele” is. Zijn muziek heeft niets met crimineel (willen) zijn of het imiteren van Amerikaanse rappers te maken. Juist de sleutel tot het succes van Opgezwolle is geweest dat ze hun Nederlandse identiteit omarmen en gewoon over hun eigen leven rappen. Dit alles staat los van mijn mening over deze commercial overigens.

Edwin Emanuel Posse

je moet er maar van houden, tijdje had je ook vaak westerse meisjes die als een marokaan gingen praten! bweegh

Edwin Emanuel Posse

Blanke irritante rappers gaan vaak irritante “zwarte”rappers immiteren!

Dus heb je dan eerst een nono zwarte die rapt : Ik kom van de straat uit Denhaag je weet hoe dat gaat het was zwaar,

heb je jaar later opeens suffe blanke die rapt “Ik kom van de straat uit Hertsjantooghen bosch, je weet hoe dat gaat het was zwaar”

Edwin Emanuel Posse

ps nix tegen afrikanen want ik zou mijn linker tesitkel weggeven / opofferren voor afrikaanse kunst zoals dit liedje : https://www.youtube.com/watch?v=k8TBmeK9Abg