Softwaregigant Microsoft heeft in Cambridge een laboratorium geopend, om van daar uit binnen 10 jaar kanker te genezen.

Dat is me nogal een claim en om dat voor elkaar te krijgen gaan programmeurs, biologen en ingenieurs samen op zoek naar een manier om kanker te lijf te gaan, want zo zegt Microsoft:

We have tremendous expertise in computer science and what is going on in cancer is a computational problem.

En dat is misschien helemaal niet zo’n gekke benadering van Microsoft. Ze willen de code van zieke cellen gaan kraken, om vervolgens deze cellen opnieuw te programmeren, waardoor ze geen gevaar meer vormen. Microsoft werkt inmiddels al aan moleculaire computers die gebouwd zijn van DNA, waarmee kankercellen opgespoord kunnen worden om ze vervolgens te vernietigen.

It’s not just an analogy, it’s a deep mathematical insight. Biology and computing are disciplines which seem like chalk and cheese but which have very deep connections on the most fundamental level

Het laboratorium van Microsoft in Cambridge heeft inmiddels al ontwikkelingstools en programmeertaal ontworpen waarmee gezonde cellen kunnen worden nagebootst, nu is het een kwestie van die gezonde cel vergelijken met een zieke cel en dan kijken hoe de zieke cel “debugged” kan worden.

Echt! Hoe ongelofelijk KICK ASS is dat dan! De toekomst is gewoon ontzettend hier en nu. Alleen wel hopen dat je straks geen letterlijk blue screen of death krijgt, en alleen gereanimeerd kan worden met een harde reset.

2

Reaguur dan!

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Roel Zwaargrotesnor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
grotesnor

Dus toch:

comment image

Roel Zwaar
Roel Zwaar

“Your cancer has been updated. Click OK to reboot”